Ropucho, on ten první bus jede ve skutečnosti už před pátou, a pro lidi pracující od šesti cestou na Prahu nebo někde na kraji (a opravdu je tam průmyslová zóna) by to měla být dobrá volba, protože to navazuje na vlak, a autem se to tudíž urychlí jen o pár minut. Ve výsledku jde o cca o 10 minut spánku, když započítám cestu na bus versus 0 k autu, a navíc to můžu doklimbat cestou, což se v autě tak úplně nehodí. Já ten první bus občas využívám právě proto, že je to rychlé, a nesmrdím autem (plus tedy pak mám svobodu odpo-večer zajít na sklenku).
Většina lidí pak jede autem odtud stejně v těch 6, protože "jet později autem" znamená strávit na cestě delší dobu kvůli velkému provozu, takže místo hodiny v MHD v pět - šest je to hodina v autě v sedm. Nákupy mi obstarává rohlik, autem navíc stejně jedu až kolem šesté večer, protože kolem čtvrté páté to dokáže rychleji ta kombinace s vlakem, takže MHD dojedu domů dříve, než autem.
Dá se říct, že jezdím busem brzo ráno dobrovolně, i když mám pružnou PD a do kanclu mohu dojet až na 9, ale to je nepraktické. Jo, taky to dělám, ale musím k tomu mít silnou motivaci