Hele, mě to přijde fakt děsně zajímavý, kolik lidí teploměr nemá a jak to všichni máte vlastně dost dobře vyargumentované. Já v zásadě obdivuju, že zvládnete teplotu poznat jen tou rukou nebo čelem - mě to nikdy nešlo
Dodnes občas dospělá dcera vzpomene, jak jsem jí říkala po měření "čelíčko na čelíčko", že to nic není, žádnou teplotu nemá a měla přes 39°...
Přidávám se k těm, kteří se bez teploměru neobejdou, třeba i proto, že když chci dát zábal, tak fakt čekám až na nějakých 39,5°, abych ho nedávala předčasně. To samé s léky typu Paralen, vždycky čekám až na teplotu nad 38°, a to mi bývá blbě i při nižší teplotě. Zároveň teploměr není pro mě jediné potvrzení nemoci, to určitě ne, odpočívat jde i bez teploty a na základě jiných projevů.
A samozřejmě, naše babičky, resp. možná spíše prababičky z chudších krajů se taky musely obejít bez teploměru a jistě to nějak šlo, ne že ne. Možná byly pak zdatnější v měření teploty přiložením ruky a všímání si dalších projevů nemoci.
Jo, a taky se na takovýchhle diskusích (stále) učím, že to, co je normální a někdy i nezbytné dle mých kritérií, může mít spousta lidí naprosto jinak.
Napadá mě, jak reagují lékaři, když k nim přijdete s horečkou, kterou na sobě cítíte, a ptají se Vás, kolik jste si naměřili a vy na to odpovíte, že nemáte teploměr? Jsou kolem toho nějaké vtipné historky?