Přidat odpověď
Inko, my máme rádi jednoduché a rychlé polévky - třeba květákovou, jen povaříme brambory, květák, část rozmixujeme, okořeníme a hotovo. Podobným způsobem hráškovou. Nebo syn miluje mrkvovou s krupicovými noky - nastrouhám nahrubo dvě větší mrkve, v hrnci je chviličku osmahnu, zaliju vodou, osolím, povařím do změknutí a zavařím noky z dětské krupičky a vajíčka. Nakonec nasypu něco zeleného ze zahrádky a je to. Občas děláme bramboračku, ale tam už je víc zeleniny a trvá to déle, než se to všechno oškrábe a nakrájí. Třeba hovězí vývar s nudlemi děláme obvykle jen na nějakou rodinnou oslavu, to je jediné, kdy děláme polévku i druhé jídlo, ale mezitím si dáme třeba půl hodiny, nebo i víc pauzu.
Předchozí