Přidat odpověď
Ten banán v tom vůbec nepoznáš, je to totiž banán na vaření, takže je o dost míň banánový. Máme zde doma ideologický rozpor, zda jej normálně jíst zralý (smažený s cukrem a kysanou smetanou) či nezralý (smažený a osolený).
Když se ale použije do omáčky nebo do vaření, je to všem buřt. Je to hodně škrobové a dá to omáčce základní materiál, který není a priori explozivní jako chile.
Omáčka je pikantní, ale k užrání. Vaří se strašně dlouho, protože pořád něco pražíš nebo smažíš, mixuješ, mícháš...to je mole určené pro Día de los muertos.
Obvykle se jí s kuřetem a rýží a/nebo tortillou. Velikonoční mole je jednodušší, žluté. Dává se do něj krab. Sice mám zviřátka ráda a většinu z nich nejím, ale když vidím kraba, sbíhají se mi sliny a dostávám chuť na velikonoční mole.
Předchozí