Jé, díky za téma
. Já v rámci volného dne sedím nad kalendářem, skládám harmonogram do konce roku, už jsem "nenápadně" na rodinné oslavě minulý týden vyzvídala jak to má kdo letos s vánočními svátky
. Co se jídla týče, v průběhu roku máme stálice doplňované právě sezónními produkty. A pak jsou tradiční jídla - ať už tradiční všeobecně, nebo ty, které jsme si jako tradiční zavedli postupně sami. Myslela jsem, že ujetá jsem v tomto směru jen já, ale nee, děti to táhnou dál (nebo vyžadují u nás). Takže minulou neděli jsme měli poprvé po létě brsalát a kuřízky, končí období leča, nastává období štrůdlů, jablkových buchet, dýňové polévky se zeleným kari, vývarů, divočiny na sto způsobů. Loňského Martina jsme měli ve znamení 75 porcí husy - dceřin dnes už manžel je Martin, to samozřejmě vařili profíci ne já. Čekají nás strašidelné zákusky na Halloween doplněné hromadou guláše a zelňačky pro kamarády na tradiční víkendovku, věnečky a rakvičky na Dušičky servírované nebo dovezené při objíždění hrobů, perníčky na můj svátek, už druhý rok doufám vyráběné s vnoučaty, něco vánočního cukroví. Náš, nevím jestli vyvážený, dosti složitý ale milovaný štědrovečerní jídelníček. Pak obří krůta s nádivkou na 26.12. na setkání s širší rodinou a kuřecí Stroganof se třemi saláty na 28.12 s další částí. Silvestr bude opět ve znamení paralelních párty - na tu domácí nic nechystám, je to v režii dětí, připravuji jen občerstvení s sebou do rockového klubu. Čočka a žádný pták 1. ledna, tvarohové koláče k nedělnímu kafi v únoru...dneska mě sebralo, že jsme zrušili dovolenou, tahle diskuse mi fakt zvedla náladu, fakt díky
.