Tak díky titulkům jsem se dozvěděla, že Martina Kopecká si konečně našla lásku. Potěšilo mě to, je mi velmi sympatická, viděla jsem s ní pár rozhovorů, viděla jsem ji tančit s hvězdami (no hvězda byla ona), četla jsem od ní nějaké povídání. Řekla bych, že pro nás, neznabohy, je každý takhle otevřený farář malým překvapením, asi jako pan Czendlik.
Jenže pak jsem narazila na článek, kde se pán zamýšlí nad tím, jak to s touhle nejznámější českou farářkou bude dál. Že jako představitelka církve nemůže žít otevřeně a přiznaně v hříchu, což její lesbický vztah je. Vlastně mi na první dobrou ani nedošlo, že u farářky by mohl být homosexuální vztah problém. Měla jsem dojem, že některé církve povolují i homosexuální svazky (evangelíci?). Jak to vlastně u nás je? Ona patří tuším k církvi husitské (?), jak ta se k tomu staví? A je v bibli opravdu homosexualita označená jako hřích?
(moje znalosti o náboženství jsou poměrně povrchní, bibli jsem sice četla, ale už dávno a určitě ne celou, takže za případné diletantské otázky se předem omlouvám... jo a pro jistotu dodávám, že nehodlám církev (žádnou) nijak hanit, jak by mě bezpochyby podezírala jistá bývalá výrazná přispěvatelka
to téma mě fakt zaujalo
)