Přidat odpověď
seděla jsem si na rukách, ale tak alespoŇ děkuji Vaitee, že do toho šlápla...
I když se obávám, že s Vážným je to stejné jako s Val - neudělá nic. Protože kdo chce, hledá cestu, kdo nechce, hledá důvod...
Programátor 50+ může být dneska "zastaralý", zvlášť pokud strávil pár let na jednom projektu - tak mu v ostatních oblastech ujel vlak - takže bych zvažovala i změnu oboru - prostě už něco klidnějšího a pohodovějšího.
Obezita a deprese jsou podle mě spojené nádoby a začarovaný kruh - pět měsíců placeného volna bych využila k řešení těchto problémů... minimálně by se dalo chodit na podzimní procházky - nic náročného, ale postupně přidávat. Pokud je chůze obtížná, tak elektrokolo / v zimě běžky. Ale chůze je imho nejlepší a nejsnáze proveditelná. S nadváhou bych pořídila ale turistické hůlky, je potřeba neodrovnat si klouby.
Omezit sacharidy, omezit porce - jíst doma - restaurace jsou drahé, velké porce a ještě do toho cpou všechno možné (cukr do pizzy aby byla chutnější, glutamany / soli na zvýšení apetitu atd.)
Ale to by "se" muselo chtít.... což se obávám, že tady "se" nechce...
Dospělé děti se o sebe můžou starat samy - jako proč rodiče řeší zkoušky vysokoškoláka, to fakt nechápu. Podobně svatbu - upřímně, sama bych nechtěla, aby mi svatbu organizovali rodiče. A nechápu, proč musí být na svatbu catering a jánevímco ještě. Důležitý je ten obřad / slib - a určité pohodlí pro rodiče (dokážu si představit zaplatit rodičům hotel atd.) - ale už ne kolika lidem ženich s nevěstou umožnili se ožrat a přežrat...
Předchozí