srdce je překvapivě dobře ovládané hlavou, ačkoliv to rádi popíráme a nevěříme tomu
hodně věcí člověk dokáže ovlivnit vlastní myšlenkou... zkus si takovou drobnost, vezmi si jeho fotku a podívej se na ni a mysli na všechno hnusné, co ti provedl, co ošklivého ti řekl, co slíbil a nesplnil... pravděpodobně se v tobě zvedne vlna hněvu a odporu... no a pak až se zklidníš, vezmi si tutéž fotku a mysli na pěkné chvíle, co jste spolu zažili, vzpomeň si na chvíle, kdy tě něčím potěšil, dojal, překvapil, mysli na to, co pro tebe udělal, zkus si vybavit takový ten hřejivý pocit, když jsi do něj byla čerstvě zamilovaná... a se vší pravděpodobností zjistíš, že se usmíváš a je ti fajn... záleží na tobě, kterým myšlenkám dáš přednost, srdce si pak taky vzpomene
(jo a neříkám, že to jde přepínat hned jak vypínač světla, ale dá se to trénovat... a ta bolest časem otupí...)
(jo a ještě dodám, že třeba mně opravdu pomohlo, když jsem si sama pro sebe pojmenovala důvody, které k tomu všemu vedly, když jsem si připustila co konkrétně jsem neměla dělat, co jsem naopak dělat měla - to první připuštění, že na tom mám svůj podíl, byl jen první krok, musela jsem si to rozebrat hlavně sama se sebou...)