Pročítám to tu až dnes a musím se Dari trochu zastat... To fakt vůbec nikdo neuvolňujete děti mimo prázdniny? Věřím, že určitě jsou děti, které chtějí být ve škole a nechtějí chybět - buď kvůli dodělávání školy, vlastní zodpovědnosti, nepříjemnému pocitu, když chybí, nebo kvůli kamarádům apod. Ale že je jich tolik mě tedy překvapuje... Vždyť jde o týden...!
Dari, radu nemám. Zatím toto (naštěstí) nemusím řešit. Naprosto rozumím tvým argumentům, proč nejedete v létě (a čím víc lidí takových bude, tím menší návaly budou v to léto, podle mého názoru je váš přístup a preference vlastně win i pro ty letní turisty, co jindy jet nemohou
). Nečetla jsem diskusi úplně celou a nějak jsem nepochytila, proč dítko jet nechce? Kvůli výuce, kamarádům a vztahům, sportu, nebo? Od toho bych se odpíchla. Snažila bych se vybrat termín, který je pro mě akceptovatelný (tj. třeba ten podzim) a v rámci něj pak vybrat termín s dítětem, který je pro něj nejlepší (např. jsou tam aspoň nějaké dny volna nebo je zrovna po čtvrtletí a nehrozí žádné testy a jejich dopisování později atd.) Dítě bych doma nenechala. A upřímně řečeno, v této chvíli si nedovedu představit ani 15leté dítě nechat samotné doma. Ale vím, že názory se v tomto posouvají, takže třeba tu za rok za dva budu psát v této věci jinak...
Na druhou stranu, jak jsi zmínila známé, že dítě nechtělo v prváku chybět na začátku školního roku, a tak jeli bez něj - tak to je pro mě také z jiného vesmíru. Nejen to, plánovat dítěti na takovou chvíli dovolenou a divit se, že nechce, ale i odjet v takovou chvíli bez něj. Moje náctileté dítě nastupuje do prváku na novou školu a já v těch dnech odjedu na dovolenou?? Jako já vím, že nenastupuje do školky a nepotřebuje tam vodit za ručičku, ale prostě tohle mám fakt nastavené jinak. Přijde mi samozřejmé být v takové chvíli doma s tím dítětem...