Přidat odpověď
Ropucho, já jsem ten chamtivý ignorant. Pro mě vajíčka za 6 Kč a naší za 150 je drahé a kupuju toho málo, většinou si počkám na akci, kdy je to levnější. Dělala jsem to tak vždycky, není to otázka posledních let. Mám šetření v krvi, moje maminka vždy šetřila, a to hlavně na jídle a já to dělám taky. Jsou potraviny, které si prostě nikdy nekoupím, třeba lososa nebo svíčkovou, to by mi zhořklo v puse, kdybych to za ty peníze měla jíst. Vejce z klecového chovu jsem už dlouho neviděla, vždy z podestýlkoveho. S utrpením zvířat to mám tak, že to vytěsňuji (holt ignorant), snažím se na to nemyslet, že to zvíře zabili a že na jatkách patrně trpělo. To bych nemohla jíst maso a to mám moc ráda, takže jsem i sobecký ingnorant. Já jsem přesvědčená, že tím, že bych zrovna já se mučila a nejedla to, co mám ráda, ničemu nepomůže, protože většina lidí bude kupovat to nejlevnější. Jsem přesvědčena, že musí být vytvořeny takové zákony, které by týrání zvířat zabránily, že to je ta cesta, ne veganství. Jinak jsem ráda, že je mezi námi plno lidí, kteří si kupují jídlo přímo u farmářů a nezáleží jim na ceně. Přeju jim to, ale já to nemohu dělat, jednak ty peníze nemám a nikdy jsem neměla a jednak nemám auto, abych mohla objíždět vesnice.
Nakupují v nejbližším obchodě, což je Billa, mohu si to pohodlné přinést v taškách pěšky, vyhledávání akce a podle toho vařím. Myslím si, že jsem velice skromná, mnozí lidé by jídla jako běžné jim já , nejedli. Maso mívám tak jednou týdně, většinou kuřecí, to je nejlevnější, výjimečně vepřové, nepeču, takže mi 10 vajec vydrží 2 týdny, jim je místo masa. Z mléčných výrobků používám mléko, kefír, bílý jogurt, tvaroh, sýr eidam 30, žervé bílé. Žádné lipanky nebo ochucené jogurty si nekupuju. Zeleninu používám tu, co je v akci nebo nejlevnější mraženou, jim hodně brambory, nejlevnější rýží, kuskus, těstoviny, čočku, fazole. Koupím vždy to nejlevnější. Naštěstí mi asi chybí chuťově buňky, protože nerozeznám máslo od margarínu, dráhy jogurt od levného, drahé pečivo od obyčejného kmínového chleba, drahou čokoládu od Milky atd. Možná je to tím, že jsem nikdy nejedla nic úžasného, moje maminka se za celý život nenaučila chutně vařit, já to taky moc neumím a většinu života jsem jedla ve školních a závodních jídelnách kde mi chutnalo. Holt nejsem gurmán, stačí mi obyčejný kus žvance. Ale kdyby se skokově zvedly ceny masa, mléka, vajec, mléčných výrobků, tak by mě to pořádně naštvalo a rozhodně bych si nemyslela, že od teď se budou mít všechna zvířátka jak na zámku.
Předchozí