Přidat odpověď
Já jsem asi mladá furt, protože všechny tyhle jídla jím furt. Teda rozmáčené pečivo v bílé kávě zatím nejím, to jedl můj praděda s prababičkou - mám to spojené spíš s věkem 75 - 80 let.
S mládím, teda spíš dětstvím, mám spojené vařené vepřové nožičky, ty mi dělala babička a já je milovala a miluju dodneška. Pak ještě mozeček, játrové řízky, kynuté knedlíky plněné povidly, buchty s tvarohem, škvarky, smaženice z hub, kolínka s grankem na chatě, brambory na loupačku s máslem a podmáslím... Doma jsme jedli ledacos - všechnu českou klasiku včetně sladkých jídel. Občas jsme měli ryby, králíka, skopové, zvěřinu. Na Slovensku u babičky pirohy plněné masem, třešní, zelím polité máslem. Voňavá slanina nakrájená na kostičky s chlebem a okurkou.
Meruňkové knedlíky z meruněk od tety ze Znojma. Ovesná kaše s meruňkovým kompotem. Pudink s něčím.
Mám ráda všechna jídla, která se vaří od mého mládí, i ty plíčky, čočky, ledvinky, rýžový nákyp, škubánky, kaše, fleky i franc.brambory.
Předchozí