Přidat odpověď
Hryzat zmrzlou meruňkovou dřeň přímo z papíru.
Rohlíky rozpečené na víku od remosky, milovala jsem tu vůni připáleniny.
Polívka s játrovými klnedlíčky a husa, svíčková s obhroublými knedlíky a špatně propasírovanou hodně kořeněnou hudtou omáčkou. Nesnášim, když to někdo dělá mdlé a příliš ředěné nějakou nízkotučnou smetanou.
Jinak v rodině moc tradice dobrého vaření nebyla: nevadí, že je to hnusné, hlavně, že je toho hodně.
Moje máma byla rozhodně "přiliš sexy na vaření", takže jsme běžně měli třeba rýži smíchanou s rozmraženou zeleninou jakože rizoto. Mražené kostičky zeleniny máma sypala i na rybu a zapékala, tam mi chutnal ten roztečený sýr a připečený hrášek.
Ale milovala jsem topinky s česnekem nebo máminou pomazánkou. Na to můj muž bohužel není.
Největší katastrofa byl mámy nebo její mámy bramborový salát - velké kusy cibule, hodně láku z okurek, příliš mnoho cibule, zbytečně výrazný uzený točeňák (já nedávám maso vůbec), pokud tam nutně být hášek, vyžadují ten z plechovky, protože u mraženého by jim chyběla ta plechovková pachuť.
Předchozí