Nechystám. Husa, jakožto pták k jídlu, mě nějak neoslovila. Přijde mi nějaká nijaká. Měla jsem i divokou husu a byla taky taková. A to škubání
Kachnu naopak miluju, knedlík, zelí, sádlo, kmín, přes noc posolit, pivo - mana nebeská. Od podzimu do jara. V létě bez zelí a bez knedlíku, s vínem a třeba cizrnou.
Na svátek sv. Martina kašlu - stejně je to zkomercionalizovaný svátek, kdy najednou všichni začali touto dobou popíjet mladé víno a jíst husu jak šílený. Chtěla jsem si u příležitosti potravinové sbírky - protože na ní pojedu nakoupit, zajít do restaurace na hovězí žebra a raději nepůjdu, protože hospoda bude narvaná trendylidma, který zrovna tento víkend potřebují jíst husí menu, protože jsou toho plný média. Grrrr...