Přidat odpověď
Tak třeba teta mého muže - ti mají maso třeba i třikrát denně. Ráno v podobě šunky na chlebu nebo paštiky, v obědu vývar a maso s něčím a večer studené prkénko s uzeným. A odpověděla by ti, že je to za c), kvůli strejdovi, ale ten by ti řekl, že je mu vcelku jedno, co jí, takže ve výsledku bude důvodem ten zažitý zvyk.
My vaříme hodně bez masa, protože nekupujeme maso z velkochovů (šunku teda jo, dětem na svačinu, a špekáčky v létě na oheň taky nesháníme bio), takže z masa jíme divočinu, sladkovodní ryby, hovězí, domácího králíka a kromě těch ryb ta masa vyžadují delší přípravu, takže já jsem z vaření úplně vyškrtla jakékoli minutky. Když dělám minutku, tak většinou "asijskou", rýži nebo nudle se zeleninou a do toho osmažím tofu.
Předchozí