Přidat odpověď
Neznámá, manžel měl podobné představy (zděděné od jeho otce) o tom, jak co musí být např. u vývaru (kuřecí nebo slepičí vývar považoval za ošizený hovězí, což je vývar jedině srpávny a pravý) nebo řízku (opět uznával jen vepřové, kuřecí jsou šizené - o telecích se tedy nezmiňoval), ale po letech už s tím přestal a sní, co dostane. Akorát u řízků prudí, že mají být "pořádaně vyklepané", což je ideálně maso rozmlácené na tloušťku papíru a pak obalené. Odmítám to dělat, takže si to buď rozmlátí sám (obalují většinou děti) nebo má to, co udělám já ... Knedlíky tedy nemusí vůbec žádné, kromě chlupatých - obecně však taky víc uznává to, co se pracně vyrobí doma, než nějaké polotovary. Já tedy dělám knedlíky ze sáčku - houskové i bramborové, nám všem ostatním chutnají a úspora času je značná. Bramborový mi chutná i koupený hotový, ty napěněné houskové nemusím, to raději doma zvolím jinou přílohu (v hospodě tedy sním i ten napěněný).
Předchozí