Přidat odpověď
" co ty kontakty s babičkou dávají tvým klukům? "
kat, tohle je zajímavá otázka, ale odpověď fakt není jednoduchá...
osobně si ji trochu vztahuju i na sebe, protože jsem hodně přemýšlela, jak s dětmi a tchýní - ta se vůči nám (zatím?) neprojevuje nijak agresivně, ale je tam docela dost slovních výpadů, které mohou ranit a já zvažovala, jestli tam nezačít jezdit raději bez dětí... jenže na druhou stranu mi pak došlo, že i ty nepříjemné chvíle jsou pro ně důležité... nějak asi potřebují babičku vídat a vlastně si myslím, že je pro ně dobré i poznat, jak to může vypadat... samozřejmě tedy s tím, že před i po návštěvě to cestou hodně rozebíráme... postupně jsem zjistila, že obzvlášť holky s ní komunikují celkem hezky, že jsou připravené přejít některé její věty, úplně ignorovat, když spustí, že jsme minule odjeli a holky jí něco sebraly, případně babiččino obviňování, že u ní děti něco rozbily... dokonce se jich to ani nedotkne, vědí, že problém má babička a ne ony...
pravda, když jsou svědky toho, jak babička začne nadávat švagrové (své dceři), raději se klidí z místnosti, to snášejí hůř, tam je totiž už ta snaha švagrovou urazit, ranit ji (to nám nedělá)...
Předchozí