Fed, každý z nás si na svět přinese uzlík plný faktorů, které určují kdo z nás bude... Výchova a prostředí pak může ten základ nějak formovat, něco potlačit, něco zvýraznit, něco se naučíme kompenzovat, ale ten základ, to gró, to prostě v nás zůstane...
Nevím, jak moc jsem z běžného vzorku populace, když to tu čtu, tak možná i jo, ale v rodině máme slušnou sbírku různě vyšinutých jedinců
míchá se to v nás, asi si podvědomě hledáme "narušené" partnery a přivádíme na svět další vyšinuté jedince...
Když se podívám detailně na své předky, vidím tam více či méně úspěšný boj se sebou samým... Vidím třeba neskutečný posun u svého táty, kdyby mi někdo v mých 16 řekl, jak pohodový vztah budeme mít, považovala bych ho za hlupáka...
I já sama teprve s věkem dokázala postupně přehodnocovat vztahy v naší rodině, musela jsem asi něco odžít, museli jsme společně projít nějakou tou cestou... Ve vztahu k dětem se snažím především budovat jejich sebepřijetí, a "modlím se" a doufám, že jejich boj bude čím dál snazší a třeba se ta vyšinutost časem úplně smaže a vytratí...