Souhlasím s tebou, v naší konzervativní společnosti je investice do nemovitosti nejjistější a asi stále ještě nejvýnosnější. Taky jsme koupili byt na investici, který pronajímáme. Ale o nemovitosti se musí člověk starat a na jejich pořízení jsou potřeba nemalé částky.
O investici do např. ETF fondů jsem psala jako o pohodlné, dlouhodobě spolehlivé variantě, kam lze postupně vkládat menší finanční přebytky. Jsou to peníze, které má člověk kdykoliv k dispozici, ale čím déle je nechá ležet, tím se samozřejmě více se zhodnotí. Je to myslím v tuto chvíli mnohem lepší varianta, než třeba stavební spoření, které má v dnešní době spousta lidí, kam člověk posílá 2000,- měsíčně, 6 let na peníze nedosáhne, příspěvěk od státu minimální a celkové zhodnocení zoufalé...
A jak jsem psala, překvapuje mě ta panika, když lidi slyší slovo akcie nebo fondy... všude ve světě je to úplně normální a spolehlivý způsob, jak se zajistit na důchod apod. Tak jsem jen chtěla dodat odvahu těm, co třeba váhají...
A ještě dodám, že nejsem žádný finanční agent a jsem velmi konzervativní a opatrný investor