Přidat odpověď
Nevím, zda pořady o vaření a pečení podporují obezitu. Mojí teda určitě ne a obecně obezitu podporuje nenažranost a nedisciplovanost konkrétního jedince. Dívám se na Peče celí země, trochu na MasterChefa, na Prostřeno i na Pečení na neděli. Protože se ráda dívám na šikovné a kreativní lidi. Jo mám cukání, že něco uvařím nebo upeču. Ale to mám i když si prohlížím kuchařky, nebo někde vidím nějaký recept. Přesto vařím a peču uměřěně a jednoduše, nemám čas ztrácet čas (pečením). Občas si zajdu na nějaký dobrý, kvalitní a drahý zákusek. Ty levné už mi nechutnají. Poznám to. Tučné a sladké mám ráda, nemám problém ani se žlučníkem ani s línií. Občas se mi zdá, že jím zákusek - je to můj oblíbený a frekventovaný sen.
Dnes jsem teda měla ke snídani pečenou studenou kachnu, ale klidně si dám ke snídani dort i cukroví, které matlaly cizí ruce. Na tyhle věci vůbec nemyslím, to bych si nemohla dát ani rohlík.
Potahované dorty se mi líbí a věřím, že se pod uměleckým realistickým dílem často skrývá i něco jedlého a dobrého.
Co teda nemusím je marcipán, protože mandle mám ráda jen jako plod a jinak mi je mandlová chuť nepříjemná. Takže makronky taky nic moc. Obarvené jídlo moc nemusím, měla jsem problém i s fialovými bramborami. Nemám ráda všechny ty umělé řvavé modré, fialové, růžové a zelené.
A trend jedlých květů mi přijde už trošku úsměvný. Za chvíli se budou kytky sypat i na řízek. Včetně pryskyřníků, náprstníků a čemeřic.
Předchozí