Lexi. , k nám už se dlouho nikdo z prumky nedostal, a když se dostane, nemá dost síly, aby unesl 20-30kg ocelových výrobků.
![~:(](/g/s/4.gif)
Takže chlapy je taky nenechají moc nic dělat.
Navíc jak jim nebývá 18let, tak bezpečák- zakáže skoro všechno.
Ale když tu byli z elektro prumky, tak by je nechali zapojovat a teda jak se vyjádřili mistři na dílně, že byli dokumentací elektro nepolíbený(což je teda zvláštní pro mě).
Ale nechali je zapojovat a mladé pány to zase nebavilo.
Úplně stejně neuměli ty výkresy, jako moji kluci na gymnáziu, ale s tím se počítalo .
![~t~](/g/s/20.gif)
(třeba kluci na tu brigádu rádi vzpomínají) a nedávno jsem zjistila, že ty mistři i na ně.
![~t~](/g/s/20.gif)
prý jestli by nechtěli přijít pracovat.
![:-)](/g/s/0.gif)
Manželovi jako IT se taky hlásí na praxi, ale nemůže je nechat nic dělat- bezpečnostní prověrka a na 14dní nemá cenu, takže nesmí na síť firmy.
A ty co měl neuměli ani nainstalovat NB.
![~d~](/g/s/29.gif)
což si myslím, že je spíš pech. Už zrovna na HR řekl, že mu nemají nikoho posílat.
Jinak důvod proč nemůže najít práci, protože je mnohem méně zakázek, míň než o kovidu 2020-2021. To bylo mraky zakázek a chyběl materiál. A firmy se snaží udržet to co mají v zaměstnancích.
Navíc Německo moc neobjednává, stavby taky prý nic moc, říkají jinde.
![~d~](/g/s/29.gif)
Celkově je útlum výroby. Hodně to připomíná mě rok 2008-2009 už od vánoc. A to trvalo rok. Takže pořád pár měsíců před námi.