Přidat odpověď
Ja myslela, ze mate nejake omezeni a proto chces "zdravejsi" peceni. Ale je to jen kvuli dojmu, ze obvykle kolace nejsou zdrave. Ja nevim, sama se ridim tim, ze zdrave je to, co cloveku chutna a v primerenem mnozstvi. Priznam se, ze ovesneho mi nic krome kase nejede. Drobenku delam z masla, mletych mandli a cukru. Kdybych chtela nejake "zdravejsi" testo, tak si umelu mouku z celych zrn, treba jednozrnku, nebo spaldovku, do perniku je fajn i zito. Melu si mouku do chleba pokazde, k tomu pridavam nejakou bilou, aby to lepe kynulo a vydrzelo par dni v lednici pred pecenim. Bile mouky pouzivam min nez driv, ale nenahrazuju ovsem ani nicim podobnym. Treba v kynutem delsi kynuti zajisti lepsi stravitelnost, takze mene kvasnic, nebo kvasku a vice te celozrnne cerstve mouky. Ale kolace nekynute pecu vetsinou z normalni bile mouky a pridam suroviny jako ten tvaroh, orechy, dobra vejce, ovoce.
Crumble sypu tou "droenkou" z mandli, masla a cukru, ale je to holt valecne jidlo a nechutna mi to, parkrat za sezonu to pozru, s velkou davkou tekute slehacky, nebo s custard.
Předchozí