Rose, já celkem chápu, že někomu vadí jen to slovo "manželství" pro partnery stejného pohlaví. Klidně přiznám, že mi to taky dost dlouho vadilo, a vůbec ne kvůli právům a rovnosti, spíš asi z nějakého jazykového hlediska. Vnímám hodně vizuálně, když se vysloví slovo manželství, mám prostě představu muže a ženy, stejně jako když řeknu lípa, představím si lípu, a ne dub, nebo jabloň, přestože si vůbec nemyslím že některý z těch stromů je lepší, nebo horší
Jenže žádné speciální slovo pro to jednopohlavní manželství z pochopitelných důvodů neexistuje, slovo "partnerství" je ještě mnohem méně jasné. A kromě toho jsem se na téma těchto pojmenování před pár lety zúčastila dost bouřlivé diskuze a během ní pochopila, proč na slově "manželství" homosexuálním párům záleží, a také jsem se s nějakými takovými páry lépe poznala, takže mi i to slovo "manželství" přestalo vadit.
Možná je víc takových lidí, kteří jen potřebují víc času si na to zvyknout. Ale je škoda, že to teď i s tím pojmenováním a stejnými právy neprošlo, lidé by si zvykli rychleji