Celkem v pohodě, skončil jsme včera kolem půlnoci, ale začali jsme dlouho, většina šla do mrazáku, bůčky teď manžel nakládá na uzení. ALe oni to nejsou bůčky, je to spíš špek a občasný proužek masa.
Bylo fakt brutálně tlustý, tlustou mělo i panenku, když jsem dolovala ledvinky pro psy z obřího pruhu plstního sádla, tak jsem si říkala, že je k zamyšlení i pro mě, prostě musím zhubnout.
Horší bylo škvaření sádla, nakonec je 73 třičtvrtě litrových sklenic a tři obrovské mísy nebo spíš menší lavory škvarků.
Dům je prosáklý smradem ze škvaření.
Teď už jsem vše uklidila a přemlouvám se udělat játra s rýží.
Včera se dala vařit hlava a srdce na ovar, srdce snědly děti, hlavu manžel okouknul a že ji nechá zchladnout na ráno s hořčicí. Teď jsem koukala, že ji kus dostali psi, není na ní kousek masa, prostě jen vařené sádlo.
Ale manžel kouká tak zálibně na škvarky, že se obávám, aby to za pár měsíců nezopakoval.
Jo a i jedno naše dítě, které nic nejí, psala jsem myslím i v této diskuzi, chodí a s chutí ujídá škvarky a zapíjí je studenou čistou vodou, výborná kombinace.
Já se přiznám, že po tom mastném mám chuť na panáka čisté slivovice a už je po poledni, asi si zajdu za manželem jednoho dát a pak se vrhnu na ty játra.