já si jako dítě pamatuju na scénu, kdy si teta, vždy ostentativně vykrajující libové kousky masa, vzala několik plátků suchého salámu a jala se z něj preparovat všechny bílé "tečky"
bylo to hrozně komické, jak vážně se u toho tvářila a jak důsledná byla... babička (její tchýně) musela odejít z kuchyně
jinak manžel nesnese ani sousto kližky, nevadí mu tolik to tučné, ale všechny ty šlachy a blanky v mase preparuje taky... z krkovice teda moc ne, podle úpravy, většinou se to tak jako rozpustí do masa, ale když ne, vykrajuje taky... a já si na to zvykla u některých úprav masa automaticky už při vaření, třeba do guláše vždycky vykrájím libové maso co to jde a snažím se nechat kližku na velké kusy, aby pustily šťávu do omáčky, ale na talíř se mu nedostaly... za ty roky se naučil, že jak má na talíři v omáčce větší kus masa, nedůvěřivě ho odstraní (bez ohledu na to, kdo to vařil)