X_X a některé konkrétní děti holt nastupují do školy jako šestileté a jiné jako osmileté. A některé ve věku mezi tím aby dítě nastoupilo jako osmileté, tak musí mít buď dva odklady, nebo musí mít odklad podzimní dítě. ani jedno už není o tom, že rodiče chtějí dítěti prodloužit dětství, to už je o tom, že dítě má opravdu nějaký závažný problém.
pokud PPP a lékaři doporučí odklad dítěti připravenému na školu, tak je to špatně. ale to by stát měl řešit právě primárně v těch PPP, aby dělali svoji práci kvalitně. ta omáčka kolem, jak ročním odkladem stát přichází o daňové poplatníky a děti o rok života, ta je dost trapná.
no, ale vzhledem k tomu, že zhruba půl procenta prvňáků má dodatečný odklad (tedy je z první třídy vyšoupnuto zpátky do školy) a další jedno procento jich propadá a hned první třídu opakuje, tak zjevně školy moc neumí pracovat s dětmi, které na školu nejsou tak úplně zralé. takže chvála Bohu za to, že mohou zůstat ještě rok ve školce a svůj hendikep dohonit.
MMCH děti mám tři a nikdy jsem neměla potřebu řešit, kdo z jejich spolužáků (ať už ve školce nebo ve škole) má odklad. nechápu, proč by mě něco takového vůbec mělo zajímat
ať se každý stará o školní vzdělávání svých dětí a ty cizí neřeší. ubudou jim tak problémy, jestli spolužáci jejich dětí mají nebo nemají odklad.