Upřímně se zamýšlím a asi nedokážu vybrat
. Vltava a Lužnice s dětmi a partou před třiceti lety s dvoustovkou bavorských vdolků vyráběných v kempu na Pískárně na vařiči. Slovenský Ráj a roztáté ledopády, které jsme jeli lozit, Velká Fatra, spaní v salaši, vzdálené setkání s medvědem a neskutečně spálený obličej při prvním setkání s MM rodinou. Courací law cost letecké do Londýna, Amstru, Osla kdy jediné, co jsme měli dopředu byla letenka a občas ubytko na první dny. Týden kdy jsme dělali babi a děda sitting 60 km od Bari v kouzelném domečku v úzké uličce a přitom 60 metrů od pláže a já si asi poprvé od deseti let povídala se svým otcem delší dobu a pili jme limoncello v trulících. 30 opakování rodinné a kamarádské dovolené v zimě v Roháčích, lyže, termály, kamarádi a dorůstající děti, dnes už vnoučata. Lyžování v Dolomitech, kde jsem si připadala jako celebrita. Prodloužený víkend ve starém kouzelném hotelu v Budapešti na Margaretině ostrově, kde jsem si připadala jak celebrita z doby první republiky. Týden v Portu, kde jsem byla na koferenci sama z Česka, tři dny konference a zbytek úplně sama, ubytování v hotelu ze starého kina, toulky městem a cesty tramvají na pláž. Milované Švédsko, vesnička kousek od Luleå, 80 km od polárního kruhu a bílé noci. 13 000 kilometrů za jedno léto, napřed na sever Švédska a pak přes Francii pro dceru a s ní do Španělska a na Gibraltar. Pěkné, díky za navození atmosféry vzpomínek
.