Tak, že nejsou nějak zvlášť zdravé standardní průmyslpové musli tyčinky mi přijde jasné, zejména pak ty "v jogurtu". Ale zase je to asi pořád zdravější než některé ještě horší potraviny a taky samozřejmě se budou lišit jednotlivé výrobky mezi sebou. Pokud jde o různá "aromata", tak asi záleží na tom konkrétním, ale tuším, že se jedná o jedno z těch kritizovaných "éček". U pečiva jsou asi horší různé ty "rozpékané" zmražené polotovary a nebo takové ty dlouhotrvanlivé "buchty" než standardní chléb a rohlík. Sycená přírodní minerálka (pokud je tedy vůbec sycená a nejedná se o přírodní "bubliny") asi bude mnohem méně zpracovaná než "pomerančová" Fanta ...
U nás doma tedy vlastní chléb ani rohlíky nepeču (sladké pečivo se snažím, ale určitě alespoň půlky spotřeby kupujeme, možná spíš 2/3), těstoviny nevyrábím (a řekla bych, že zrovna v těch nic závadného mimo základní suroviny snad ani není?). Musli tyčinky jí jen dcera, ostatní výjimečně někde na túře (je to kompaktní a lehké), dají se mimochodem taky dělat "přírodně" doma, ale na to kašlu. Ovocné čaje v podstatě nepijeme (dcera někdy v zimě), piju zcela přírodní zelené a černé, případně bylinky (ale jestli je černý čaj nějak zdravější než "ovocný" s aromaty, to nevím, beru to dle chuti).
Nealko nápoje pijeme spíš neslazené, resp. případně džusy (většinou ředěné), sladké limonády na výletech v restauracích (děti), doma výjimečně. Slazené minerálky si bere dcera na celodenní turnaje a soustředění (pije mezi zápasy nebo tréninky, při samotném sportu jen vodu).
Šunku kupujeme, já se synem máme dokonce rádi i párky (kvalitní)
Nikdy jsem to nepřeháněla se zuřivou snahou jíst "výhradně zdravě" ani u dětí to neprožívám nějak naplno. Stejně se různé trendy dost mění, jednou raději rostlinné tuky, pak spíš máslo, pak hlavně ne palmové tuky, vejce ne, potom zase ano ...
U dětí dbám na to, aby to nepřeháněly se sladkým a hlavně, aby se hýbaly, pak se myslím, nějaká děsně nezdravá tatranka (na výletě), musli tyčka (po tréninku) nebo kofola ztratí