Přidat odpověď
Tak jsem dostala trochu čočku, ale stejně si myslím, že dát do bábovky polovinu celozrnné mouky a méně cukru není výživový extremismus, ale zcela racionální přístup.
Stejně jako to, snažit se o tom trochu přemýšlet, a ne to smáznout s tím "to by člověk nemohl jíst nic". Stravovací návyky Čechů jsou často zmiňovány jako příčina vysokého výskytu zejména některých typů rakoviny atd. a taky jsme jako národ dost tlustí :)
Ale jo, beru, že někoho to nezajímá.
K tématu mě přiměl dnešní rozhovor na Aktuálně: https://video.aktualne.cz/spotlight/spotlight-rozhovor-eliska-selinger-video/r~2c77dc04ec6711ee801c0cc47ab5f122/
Ještě k té bílé mouce - jasně, že není sama o sobě nějak škodlivá, ale prostě se s ní přejídáme, je to vlastně hrozně jednotvárné. Bílá pšeničná mouka, leckdy by jí člověk měl třeba i pětkrát denně ... ráno rohlíky, k obědu knedlík nebo těstoviny jako příloha, odpo kousek sladkého, večer třeba něco na chleba ... vždť je to škoda, ignorovat všechny ostatní obiloviny a jet jen tohle, i kdyby to škodlivé nebylo.
Předchozí