Přidat odpověď
Já mám obavy, že my si tu zdravou stravu našich předků hodně idealizujeme. Většina předků snídala černé kafe, případně meltu s namočeným tvrdým chlebem, obědvala zasmaženou polévku s nějakým sladkým moučným jídlem, případně knedlík s omáčkou a večeřela zas meltu s chlebem. Syrová zelenina ani ovoce se moc nejedlo, ještě babička mého BM vyprávěla, že syrová rajčata nikdo nejedl, používala se jen do omáčky a i tak to byla za první republiky žhavá novinka. Ovoce se jedlo zavařené jako kompot, syrové ovoce bylo pro děti, okurky jen naložené. Zkažené maso se nakládalo do hypermanganu a jedlo se, plesnivé nebo nahnilé části potravin se odkrojily a zbytek se snědl. Jídlo bylo vzácnost, takže se všechno spotřebovalo. Ano, neměli tehdy éčka a polotovary, ale jinak to nebyla žádná sláva.
Předchozí