Přidat odpověď
Moji prarodiče jedli hodně tučného masa, hodně bílé mouky a cukru, v létě hodně syrové zeleniny a ovoce. Ale v zimě pouze kompoty a zeleninu jen hodně málo kořenovou do omáček a polívek a kysané zelí.
Vše měli zalité sádlem.
Manželovi prarodiče (tzn je ročník asi těch 1910), nedávno na to švagrové vzpomínaly, vše brutálně přeslazené, do čaje mnoho kostek cukru. Vše plavalo v sádle, ovoce většinou kompotovali.....
Ale ani jedni prarodiče nebyli tlustí, jen moje babička byla při těle, to jsme všichni z její strany, ale byla neskutečně akční osoba, zemřela v 85 letech a ale těsně před smrtí ryla zahradu.
Žádné zdravé jídlo, moji příbuzní se dožívají celkem vysokého věku, manželovi bohužel ne. Asi je to spíš genetický, ale i tak se snažím o trošku zdravější varianty jídel.
Předchozí