Dítko je od mala Fučík a svěřuje se jen, když má náladu, ale je fakt, že to má mít po kom
Ale pokud něco řeší, tak nemá problém říct. Jen tedy obvykle "katastrofy" řeším po telefonu, jsem ráda, že dítko volá hned a beze strachu. Neříkej partnerovi u nás nehrozí, dítko ví, že si říkáme vše, protože nesnášíme, že naše rodiny mají s přenosem informací problém.
Kouření, drogy u dítka nehrozí, "o drogové scéně" má větší přehled teď v pidiměstečku, než mělo doma
Sex ani vědět nechci, poučeno dítě bylo opakovaně.
Alkohol někde asi od kvinty zkoušelo se spolužáky, vždy jsem byli informováni, dokonce jsme i na přespávačku na chatě nějaký alkohol v kvintě - sextě vezli. Teď už má nějaký alkohol i legálně v rámci internátních školních akcí
S přespáváním jsem nikdy žádný problém neměla, u všech dítka akcí potřebuji jen vědět, kde bude, kdy se vrátí a při změně, aby dalo vědět - informování stále občas není zcela dokonalé
Za některá přespání jsem byla vděčná, znamenalo to, že můžu jít včas spát a nebudu čekat až dítě dorazí domů. Začínám být ráda za maličkosti, jak pobyt bez časového posunu