Problém je, že já úplně svoje jídlo něřídím.
Obědy a odpolední svačiny v práci ano, značně jsem přidal masa a zeleniny (doma se vaří běžně hodně na bázi příloh - rizota, těstoviny s ..., kousek masa s hromadou brambo/rýže, sekaná, ....) a přestal skoro používat hotovky. Odpolední svačiny podobně, jogurty s proteiny. Někdy večeře v práci. Ale doma nejsem úplně pánem prostoru a je to hodně na citlivé diplomacii a toleranci.
Běžně nakupujeme 1x týdně s dovozem a musím si to ohlídat, aby tam byla kromě salámů šunka, zelenina atd. Potřebuju jemně a opatrně do toho druhou půlku uvést. A vysvětlit ji spoustu věcí. (Vaří spíš míň ráda, ale strašně ráda peče koláče, buchty, ...
) My jsme z konce 80.let ze škol výživou dost nepolíbení. A navíc se to 3x změnilo mezi tím.
A já ovšem obecně zeleninu nemám moc rád a bojím se vlákniny kvůli ulceróze, tak se jí snažím aspoň trochu vařit. (Přidávám ji třeba do polévky při ohřívání, aby se v ní ohřála a změkla.)