Přidat odpověď
Tak moje máma tu taky sem tam něco udělá, když je tu na pár hodin s mými dětmi, a nijak manipulativně to nevidím. Mě to taky v cizích domácnostech víc baví než v té, na kterou jsem zvyklá.
Ale máma zase chce dětem udělat řízky, všechno je pak ulepené a strouhanka všude, vona prostě když vaří, tak patlá, a když po vaření uklízí, tak rozpatlává, takže to pak raději uklízím já.
Když mi říká: měli byste si... (většinou něco koupit, upravi, atd.), ani to neposlouchám, jenom jí to odkejvu.
Tchyně se taky občas neovládla - třeba batole si furt skřípalo prsty do skříňky, tak jsme tam měli složenou utěrku a tchyně ji vždy zasunula. Tak jsem jí to musela vysvětlit, ať to nedělá, že to je kvůli prstům a řevu. Nebo mi furt přisouvala horký kafe, když bylo u mě batole na líně a já ho zas furt odsouvala. Nedala si pokoj, prostě jsem jí musela říct, už mi ho fut nepřisouvej, aby se neopařil. A takovejch drobností bylo dost. I dost poučování. Třeba ať si nepořizujeme to vajíčko, tu plastovou kabelku, ve které si celebrity neosí miminka z porodnice, že je to nesmysl a blbá móda. tak jsem jí vysvětlila, že je to autosedačka a je do auta povinná (tchyně s tchánem nemají auto a z toho plyne opravdu mnoho nedorozumění, třeba že nás v 5místném fakt nepojede 8 na druhý konec republiky.
teď teda švagr chtěl tchyni pomoct s třízením věcí v bytě, jsou to spořádaní čistotní hromadiči, ale už se tam fakt nedá hnout, zatím ho tchyně odrazila, že nemá kdy, že často chodí s tchánem po doktorech, tak jsem zvědavá, jak švagr s takovým osobním zásahem uspěje.
Předchozí