já brigádničila v kantýně železáren - i ten vlašáček jsem kydala
a teda za mne to bylo o kus lepší než brigáda v kuchyni těch železáren - kydat vlašáček bolelo o kus méně než tahat horké šišky knedlíků z varných pánví
ale nejlepší bylo prodávat v kantýně v jídelně, kde se dělníci naobědvali a ke mně si přišli koupit ještě zákusek, chlebíček nebo sušenku na cestu - to bylo opravdu milé a příjemné... horší byla směna na noční, kdy si chodili chlapi pro ohřívané jídlo (nikdy nepochopím, že někdo dokáže ve dvě hodiny po půlnoci jíst knedlo-vepřo-zelo), pivo (8 stupňové měli povolené) a tatranky... za tu noc jsem tam vypila hektolitry kafe
celé to rámoval ten prostor ohromných železáren - městečko samo o sobě, neustálý hluk, smrad taveného železa, sálající pece, více či méně zarostlé koleje, vzdálenosti mezi jednotlivými provozy, nevábně vonící pracovníci... strávila jsem tam troje prázdniny