Přidat odpověď
Se zájmem pročítám diskusi. Oba moji synové nastoupili do Mekáče, když jim bylo 16. Tady moc jiných možností pro nezletilé děti není, pokud někoho neznáš a pokud chceš brigádu dlouhodobou, nejen nárazově v létě. Oba kluci jsou spíš introverti. Za mě to s odstupem mělo na oba výrazně pozitivní vliv. Starší tam byl 2 a půl roku, skončil nedávno kvůli přípravě na maturitu, mladší je tam aktuálně necelý rok.
Hrozně moc jim to oběma dalo, není to nic jednoduchého, musí se dost otáčet, být spolehliví a zodpovědní. Jsou tady poblíž tři Mekáče, které provozuje jeden majitel. Kluci oba mají kmenovou jednu pobočku, ale dle potřeby mohou vzít směnu i na těch dvou druhých. V jedné je i drive through. Začali od píky - čištění grilu, práce v lobby, museli obsáhnout veškerou práci vzadu v kuchyni. Museli se naučit, co patří do kterého produktu. Postupně se oba za pár měsíců propracovali dopředu. Kromě toho, že se začali dobře otáčet i doma v kuchyni, tak především kontakt s kolegy, nadřízenými v práci a hlavně se zákazníky je dost otrkal a zocelil. Ty zkazky , jak se někteří zákazníci chovají jsou někdy výživné :) a je to dobrá škola pro život. Je tam jasně daná hiearchie, jasně dané možnosti postupu. Ale není pravda, jak někdo výše psal, že není daný nějaký počet hodin, co se musí odpracovat. Možná to záleží, kde. Syn má dané nepodkročitelné měsíční minimum a další pravidla. On je teď do toho zažraný, vydělá si pěkné peníze, tak mívá 3-4 směny týdně. Jezdí přímo ze školy. Na druhou stranu respektují třeba o prázdninách, když děcka mají dovolené, tábory, apod.
Předchozí