Rose,
to mi připomíná našeho kamaráda, který taky několikrát změnil stravovací zvyklosti a pak okolo toho dělal přednášky. V 60 už to nějak řešit přestal. Ale měl velmi dlouhé vegetariánské, pak už veganské období a pak už tedy byl spíš na hranici ortorexie, začal mít strach ze škodlivin a všechno muselo být bio nebo ještě raději úplně domácí. Ve všem kupovaném sleduje Ečka. Přitom má ale celkem pozitivní vztah k alkoholu, ale taky musí být domácí nebo bio. A přes výrobce domácího alkoholu se při posezeních dostal zpět ke konzumaci všeho včetně uzenin, škvarků a podobného, co si myslel, že už nikdy nevezme do pusy. A zase byly přednášky, že když je to domácí a podle tradičních receptur, tak to škodlivé není. Co je zajímavé, je celý život jako tyčka a zdravý a ani návrat ke škvarkům se na jeho váze neprojevil. A rozhodně ani ty litry piva, nemá ani náznak břicha. Ale celkově o tom možná mnohem víc mluví, než konzumuje, v té konzumaci je asi kromě těch pivní posezení střídmý.
Legendární je jeho recept na cuketový nákyp, z toho veganského období, kdy z původního receptu odstranil samozřejmě šunku, ale i vejce a sýr a zůstala jen cuketa a celozrnná mouka a trocha oleje