s tou restaurací - vždycky mě iritoval "dobrý zvyk" nechat alespoň sousto jídla na talíři (aby hostitel měl jistotu, že host je nasycen)... pokaždé, když to vidím, mám chuť dát tomu vraceči pohlavek
a úplně nejvíc mě to rozsekalo teď v hotelu, kdy slečna u vedlejšího stolu očividně dřela na dodržování bontonu (to bylo to, proč jsem si jí vůbec všimla, bylo znát jak se soustředí a jak má načteno ohledně vkládání do úst a podobně
) takže na talířku vrátila nedojedený kousek croissantu, načež stejný kousek ujedla z talíře svému partnerovi
chudince nikdo neřekl, že když je snídaně formou bufetu, takže si nandavá sama, opravdu nemusí na talířku nic nechávat
(jen dodám - je to volná asociace, ne že bych to chápala tak, že nedojídáš z "bontonu"
)