Přidat odpověď
Stáňo, gratuluji.
Mám osvědčenou pohankovou mouku do všech těst, kromě kynutých. Dávám ji stejné množství jako pšeničné.
Je v pohodě do rolád, piškotových a třených těst, ale ještě lepší je do makovce nebo ořechových a mandlových těst, perníku. Přece jen voní a chutná trochu jinak.
Do makovce a sušenek dávám i ovesnou mouku. Normálně rozsekám vločky v robotu. (Běžné vločky mohou obsahovat trochu lepku, zpracovávají je tam, kde pšenici. Dají se sehnat i čistě bezlepkové, jestli ti vadí i stopy lepku.)
Můj oblíbený korpus pod smetanový dort (z kousekdortu.cz - ostružinový dort):
2 vejce, 4 lžíce cukru, 2 lžíce mletých mandlí, 2 lžíce pohankové mouky, 1 lžíce oleje
Uděláš sníh z bílků, zašleháš cukr a postupně všechny ostatní ingredience.
Předchozí