Je to srozumitelny a mohl bych to podepsat, vyzkouseno behem poslednich mesicu. Uz jsem zo nekde psal, vzdycky jsem chodiö spis behat+ bohovy sporty, posilovnu jen okrajove. A i v mym nejhubenejsim dospelym obdobi kdy jsem mel o 7 kg min nez ted a oblikal detsky kalhoty vel 170 jsem byl furt "skiny fat", mekka postava, meky bricho s minispekem a tak... ted, po pul roce pravidelnyho posilovani ac vazim vic nez tenkrat, misto tehdejsich 25% tuku v tele mam <15, coz je sakra videt- ty samy kalhoty, trochu tesny pres stehna mi ovsem ted odstavaj v pase, pokud rovne stojim, tak se triko od prsou dolu vubec nedotyka tela dokud se neuvedu do pohybu (nezvyk, jsem si furt pripadal nahej
), ovsem krome postavy jako takovy- zhubnul mi neuveritelne i krk, coz v kombinaci s celkove pevnou a nerozkydlou postavou dela jeste mladsi dojem. Pul roku me vubec nebolely zada (jako decko jsem mel skoliozu, pomohlo tenkrat karate a diky nemu posileni zadovejch svalu, no a ted posilovna), navzdory tomu, ze se v praci pravidelne taham s lidma kteri vazi i dvojnasobek my vahy. Dokazu ze stoje polozit cely dlane na zem bez pocitu, ze se pobleju nebo udusim (s brichem se clovek moc nemuze tak sklapnout). A hlavne- zeru jak pivovarskej valach, zadny diety! Narozdil od vytrvalostniho sportu posilovani nastartuje metabolismus takrka na pubertalni uroven. Jim dost proteinu, ale krome toho tak nejak vsechno, kalorie nepocitam, tak nejak zhruba mam po letech predstavu, co kolik zhruba ma, umim varit a mam vychytavky typu stroj na zmrzlinu. Vrele doporucuju, v lete tvori snad pulku myho jidelnicku zmrzlina- odtucnenej tvaroh rozmixovat s mangem a trochou kokosu napriklad, kydnout do masiny a za pul hodiny je z toho zmrzlina s konzistenci Ben Jerrys, ktera na par hodin zasyti. Nebo ovoce s cottage, ted chci zkusit cizrnu+ mrazenej banan+ kakao... to prej pri vychytanym pomeru pripomina nutelu
kdyz si vzpomenu na neustaly zachvaty behani a vareni salatu ci lowcarb a vibuhco, aby se clovek po mesici vratil zpet... tak tenhle setup je hlavne dlpuhodobe udrzitelnej aniz by se clovek tyral a umerne tomu jsou dlouhodoby vysledky. A uprimne me fascinuje, ze zrovna ve 40 letech, ve veku, kdy se vetsina zacina spis oplacavat a meknout se mi bez zasadniho utrpeni dosahnout postavy a hlavne kondice jako nikdy predtim a zhubnout dokonxe i ten spek na brise, kterej me sral celej muj zivot cca od treti tridy
Instagram je taky plnej lidi, co zacali ve vysokym veku, i sedesatilety, je mnozstvi receptu a treninkivych videi, koucu a vseho moznyho a spousta cvici jen s vlastnim telem bez cinek a nastroju, takze kdyz se chce, vsechno jde... no a kdo nechce, jeho voba.
(Samozrejme nekdo prijde s tim, ze driv taky lidi do posilovny nechodili... akorat chodili kilometry pesky, pracovali fyzicky, nehrbili se u compu a spol., ze. Predpokladam, ze pro vetsinu z nas, co zrovna nezije nekde na statku je realnejsi jit dvakrat tydne do posilovny nez stipat drivi, skladat uhli ci podobne, a v beznym zivote toho clovek moc nenaposiluje, pokud neni stehovak ci clen zasahove jednotky).