Ropucho, rozumím, zranitelné skupiny obyvatel jsou mimo tvůj zájem, mimo můj ne
Ale to už si přihříváme vlastní polívčičku (já o samoživitelkách, ty o morálně nastavené ceně potraviny).
S Vietnamcem soucítíš, ale on platí daně stejně jako Konzerva ve svém zaměstnání
A taky kašle na to, jestli bylo mléko získáno od krávy, která žila šťastně. Jemu bys nevyčetla, že neprodává A-klasu, vítěze D-testu a Bio-kvalitu.
Konzerva i Vietnamec se nemají rádi
, ale oba dělají, co můžou... edukovat je o fair tradu je prostě zbytečně vydaná energie, oni vůbec nejsou cílovka pro takovou kritiku.
O tom od začátku "mluvím".
Ale máš jinak naprostou pravdu. Ale měla ji posledně i Sally, když psala o té zátěži zemědělské výroby pro planetu při pěstování některých plodin - a že podle té americké studie by bylo nejlepší, kdyby ve vybraných lokalitách volně žil dobytek (psala o zubrech a bizonech tuším?) a majitel těch plání reguloval své stádo citlivým odstřelem podle určitých kritérií. Získal by ročně tolik bio masa, že se výtěžek rovná horší úrodě zdravých plodin, kvůli kterým musí hnojit, odplevelovat a "temovat" půdu těžkou mechanizací apod... Moc mě to zaujalo
Taky je otázka, jestli ta červená čočka z Billy, pěstovaná v Asii a Středomoří, byla vypěstována fairtradově...