Tak mi to nedalo a koukla jsem na obaly - mám sbírku obalů od čokolád.
Čokoláda horká/Deva Trebišov - malá tabulka 20g, Kčs 2,70, na obalu byla různá zvířátka, složení: kak. hmota, kak. maslo, cukor, arovanillon
od téhož výrobce tato čoko mliečna - ve složení navíc sušené mléko, před vanilinem
Mléčná čokoláda/Zora, Kčs 11,- - složení neuvedeno vůbec
Barila/Zora, Kčs 8,- - bez složení
Horkomliečna čokoláda/Figaro, Kčs 13,- - složení: kak. hmota, kak. máslo, cukr, sušené mléko
Bona/Figaro, to byla ta velká "luxusní", 150g, složení: cukr, kak. hmota, kak. máslo, sušené mléko, sušená smetana, káva
Traubita - čokoláda s hrozienkami/Figaro, složení: kak. hmota, kak. máslo, cukr, suš. mlého, hrozienka
a Hořká čokoláda special/Lidka pro Tuzex - složení kak. hmota, cukr, kak. máslo, emulgátor, etylvanilin
Takže ve zkratce čokoláda byla čokoládou.
A pak byly ty různé "pochoutky", tam už byly oleje, tuky, aromata...ale to se nenazývalo samozřejmě čokoládou.
Konec retro okénka
.