já trpím na křeče do nohou v souvislosti s plotýnkama, do té doby jsem ani netušila, jaké všechny svaly a svalíčky můžu v noze mít jak moc to může bolet, když dostane do nich člověk křeč
vím, že jistým spouštěčem je chlad - stačí i trochu studená voda a nejen, že dostanu křeče hned v té vodě (a člověk by se utopil raz dva), ale v noci to pak přijde zase... taky stačí když mi v noci trochu táhne na nohy - malý větříček, mírný (i) teplý průvan a křeče jsou tu... stejně tak víc chození najednou, větší zátěž, delší stání...
pomáhá mi brát nárazově hořčík při větší námaze (třeba poznávačky, dovolená - okamžitě začnu brát víc magnezia, ideálně s béčkem - mám oblíbený privátní značku dr. maxe, musím hlídat ještě aby tam nebyla sladidla, piju víc magnézie a hořčíkových minerálek)
další pak je hlídat to teplo na nohy, v noci i když je jinak teplo, si balím nohy do deky, aby mi na ně netáhlo, to teplo uvolňuje u mne ty křeče poměrně rychle... a pak mi svědčí takové ty různé teplé masážní vířivky, jak na nohy, tak na tělo (záda) celkově... nebo aspoň teplá sprcha, ideálně silnější proud, to je když nechce křeč povolit...