Přidat odpověď
No, topinka je taky vaření, ne? Takže pokud jde o to, co vařím jen pro sebe, když se mi vařit nechce, ale přesto chci něco teplého, tak asi míchaná vejce nebo nějaké rychlé těstoviny (nejspíš s pestem a sýrem nebo s nivou a česnekem), případně někdy mám chuť na ohřátý párek (většinou s křenem). Dříve jsem takovou situaci taky poměrně často řešila "čínskou polévkou" - takovými těmi nudlemi s kořením a olejem, ale to už mě teď nenapadá kupovat.
Děti mají jako rychlé teplé jídlo rády chleby ve vajíčku (taky si někdy dám s nimi, ale jen pro sebe to většinou nedělám), zapečené tousty se šunkou a sýrem nebo krupicovou kaši (to já radši ovesnou, ale to už není zase tak krátká doba vaření).
V práci už jsem si poměrně navykla na to, že holt teplý oběd nemám a jím třeba salát capreze nebo cottage s rajčaty.
Jo a super rychlé řešení teplého jídla jsou fazole z konzervy - kupuju v Tescu červené v chili omáčcce, stojí to míň než 20 korun a ohřáté v mikrovlnce s chlebem a třeba syrovou paprikou nebo jinou zeleninou je to fajn jídlo.
Topinky si dělám někdy k snídani - jenom "na sucho" v toustovači (a pak trochu pomáznu máslem), buď slané nebo třeba i sladké s marmeládou ...
Předchozí