Přidat odpověď
Nevím, jestli je to dost pro líný den líné, ale je to výborné a rychlé a už jsem se s tím chtěla podělit, tak využívám tématu.
Od mala mám asi problém s krevním cukrem, protože po bílém pečivu a rýži mám pocit, jako by mi v žilách kolovala horká krev. Takže jsem nadšená z toho, že jsem pro sebe objevila jáhly. běžně si je vařím pro sebe, když má zbytek rodiny rýži, nehodlají ji jáhlami nahradit, jako příloha jim nechutnají. Toto jídlo však milují.
Jáhly 3x spařím vroucí vodou. Uvařím je ve vodě nebo pokud mám, tak ve vývaru.
Na pánvi usmažím cibuli do sklovata, někdy nejdříve vysmažím slaninu a cibuli smažím s těmi kostičkami vyškvařené slaniny. Pak přidám mleté maso nebo krájené na drobné kostičky. Přidám cherry rajčátka, česnek, bazalku nebo pesto, mírně podleju vodou. Pak do toho vmíchám jáhly, které jsou ještě trošku nedovařené, dovaří se s tou směsí a nasají chuť. Někdy na talíři posypu parmazánem. Dělala jsem i variantu s prosciuttem crudo.
Hotové je to tak za půl hodiny a je to dle mého názoru zdravé (bez té slaniny) a vynikající jídlo vhodné i pro dietu.
Předchozí