Přidat odpověď
NO jasan. Bydlím v domku s krásnou přírodní zahradou, s krásným přírodním okolím a neumím si představit neuvařit si venku na ohni. Sedět venku pod pergolou, poslouchat hmyz a ptáky, sklenku vína...
Máme jen ohniště, zajdem do lesa na suchý větve, uděláme ohýnek a na uhlících grilujeme. Zrovna o víkendu k obědu jsme si ugrilovali mleté, k tomu bulgur se zeleninou ze zahrádky (pórek, cuketa, papriky, rajčata). Jo a vlastně ještě v pátek večer kuřecí stehna (bez kosti) s opečenou křupavou kůžičkou.
Jídlo z přírodního ohýnku má nezaměnitelnou chuť, voní kouřem. Osobně teda moc nechápu různé grily - elektrické, plynové, smradlavé dřevěné uhlí... Přírodní ohýnek je něco úplně jiného.
No a buřty si samozřejmě taky opékáme. Jen máme problém, protože v jednom řeznictví vyrábějí úplně boží špekáčky a jiné nám už nechutnají. Tak musíme kupovat tam.
Velké grilovačky nepořádáme, jen jednou do roka pozveme užší rodinu, jinak si grilujeme sami a žádný smrad a bordel z toho teda nemáme.
Grilované věci dáme na grilovací držák, který položíme na grilovací rošt a ten držák pak normálně umejeme. Dobře se s ním manipuluje. A kočka si ho ráda po grilování olizuje.
Nechtěla bych mít jako Angrešt pořád strach z nějakých bakterií a plísní. Z grilování, z cukroví... To musí být otrava.
Předchozí