Přidat odpověď
Lenko, určitě netvrdím, že je nutné dělat řidičák hned v 18, zejména, pokud je to pro rodinu velký finanční náklad a zároveň dítě zatím řídit nepotřebuje, resp. je téměř jisté, že nebude mít možnost. Ale nesouhlasím s tím, že na "rozježdění" potřebuješ znovu do autoškoly. Není to pravda, pokud nejsi výrazný antitalent. Jsem osobní příklad, myslím, že moje schopnosti k řízení jsou cca průměrné, moje sebevědomí bylo po autoškole v 18 nízké a řídila jsem proto minimálně (naši by auto i půjčovali, ale u mě to bylo jako s mluvením anglicky - když to nejde úplně dobře, raději se tomu vyhnu úplně + jsem neměla ani moc čas a potom odešla na VŠ ...). Ale když jsem později řídit potřebovala, dokonce jsem ani kondiční jízdy neplatila, rozjezdila jsem se trochu někde "mimo provoz" a pak prostě v provozu stejně, jako bych to dělala hned po autoškole. Vyhozené peníze za autoškolu jsou to v případě, že to dítě nedodělá - to se třeba v naší rodině stalo u jedné osoby dokonce 2x - poprvé dostal autoškolu k 18. narozeninám, později se rodina naskládala ještě jednou na 1/2 - druhou si měl dodat sám, myslím, že ji nakonec vyškemral od táty, ale stejně řidičák nemá.
Předchozí