No je pravda, že auta se používala v jiném režimu. U nás byly na kraji města garáže, kde lidi měli auta přes týden a v týdnu jezdili MHD. O víkendu si MHD dojeli na kraj města, kolikrát ještě museli kus pěšky ke garážím a jelo se na výlet nebo k babičce. Takže asi opravdu mladým na dovolenou auto jen tak nikdo nepůjčil. Já jsem si v 18 a půl koupila za několik tisícovek starého otřískaného žigulíka, kterého mi šikovní a ochotní kamarádi servisovali, takže jsem jezdila sama už brzy, ale běžné to nebylo.
U dcery ve třídě (okresní gympl) jezdí dnes autem většina spolužáků. V maturitním ročníku mají některé dny od 10 a zase naopak končí docela pozdě a spoje z vesnic tomu nejsou uzpůsobené, takže dcera jezdí do školy 4 dny v týdnu autem a většina spolužáků taky. Možnost mít řidičák hned v 18 využili prakticky všichni.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.