Sen,
tak únava na začátku roku, zvlášť v nové škole a se změněným režimem je jasná... ale třeba to přeříkávání se, a vyhazování receptu do koše, to je imho něco jinýho.
Kromě hořčíku bych přidala vitamín D nebo rybí tuk (pokud nechceš zobat vitamíny). Já mám problém se zpracováním D2 na D3 (moje tělo to neumí) a zobu to už pár let - a hodně věcí se zlepšilo - třeba ta únava... ale není to zlepšení stylem, že si člověk dá jednu piluli a je mu dobře - je to spíš tak, že po třech týdnech si řekne "tak dneska by to docela šlo, není mi tak hrozně jako před tím"... prostě trochu vyzkoušet, co ti bude fungovat.
A některé věci odbourat. Já žehlím jednou za rok vánoční ubrus... zbytek nežehlím, dávám to rovnou na ramínka a je to OK (uznávám, žiju na venkově mezi krávama, tady se džíny a tričko považují za vrchol společenského oblečení, pokud jsou jakž takž čisté
).
Jiné věci můžou dělat děti - vaření, pečení atd. - a nebo to holt nebude. A podle mě můžeš klidně muži říct, že tentokrát za tchýní nepojedeš - že mu třeba upečeš na cestu bábovku, ale zůstaneš v posteli. My tomu doma říkáme "bydlet v domečku" - takové to, že člověk sice není nemocný a je sebeobslužný (jako že si uvaří a převleče se z pyžama), ale nedělá nic zásadního... žádné žehlení a velké úklidy... prostě si jen tak žije... (to dělám já dneska - probírám se fotkama, čtu si, vykecávám se na internetu... možná pustím myčku... manžel se synem jeli do města nakoupit a na oběd - a budou vařit večeři, dcera zůstala na univerzitě...)
Jo a v práci jsem si odbourala část úvazku, přes léto jsem pracovala hodně a už nemůžu, bolí mě klouby... nutně potřebuju zvolnit... takže doufám, že se tvoje kolegyně vrátí a ty se vrátíš k částečnému úvazku...