| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

pitunie, v některých případech se rodič chtě nechtě musí smířit s tím, že dítě si prostě jde svou cestou... nemáš na ni páky, nemáš možnost ji k něčemu donutit... za sebe radím - couvni si... není to lehké, člověku to nejde, pořád si říká, že přece MUSÍ něco dělat, ale pak dojde do bodu, kdy zjistí, že to nefunguje a je třeba přestat... oznam dceři, že jí absence omlouvat nebudeš, že má možnost mít jen určité procento absencí a pak má problém a ty ho řešit nebudeš - ale opravdu ho pak neřeš.. ať si to omluví sama... neučí se? její boj... chce něco navíc? její boj... ty zajistíš základní potřeby a končíš... ona musí převzít zodpovědnost a pocítit případné důsledky - pro začátek třeba komunikaci s třídní...
vím o čem mluvím, sama jsem na tenhle přístup musela najet a strašně mi to nešlo, ale mám další děti (stejně jako ty) a vůči nim to není fér, abych se složila kvůli jednomu... u nás to zatím zabralo, syn se srovnal, ale už jsem poučena a vím, že je to jen dočasně a je víc než pravděpodobné, že aktuální příměří nevydrží dlouho ~d~
byli jsme kvůli synovi na terapeutické skupině (kapitola sama pro sebe ~;)) a terapeutka se mě ptala, kde je ta hranice, po kterou jsem rozhodnutá o syna bojovat, jak dlouho chci ten boj vést - řekla jsem jí, že můj cíl je maturita (syn je ve 3. ročníku), že tam ho prostě hodlám dostrkat... a ona se ptala a co dál? má to smysl? co když to nepůjde? s vypětím sil ho dostrkáme do maturity a potom? proč je jeho maturita můj cíl a ne jeho?
no dospěla jsem k závěru, že má pravdu i ta maturita je jeho boj... aktuální můj cíl je do jeho 18... ~d~
(syn je závislý na thc, hhc, nikotinu - cigarety tolerujeme, zbytek ne, protože je tím jedním z těch, u koho to rozvíjí opravdovou závislost a je riziko rozjetí další psychózy, bere léky, bohužel sám závislost popírá a hulení považuje za pohodičku, jediný problém jsme my s naším negativním postojem, adiktolog a ospod - kdybychom mu dali pokoj, vše by bylo v pohodě, on by si žil po svém - t.j. on bude chodit do školy a hulit a my mu to budeme financovat a když skončí zase v blázinci, rychle ho dostaneme ven)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.