Přidat odpověď
Stará huso, platba požadovaná za standardní vyšetření, které platí pojišťovna, 100% nelegální je, to si jsem jistá. Je mi jasné, že třeba nějaké ty roční platby mohou být prezentovány jako "dobrovolný dar", nebo možná i obecně "příspěvek za nadstandardní služby" (který by měl být taky dobrovolný), ale toto fakt ne. Netuším, jestli mají nějaké nadstandardní ultrazvuky (ty v ordinaci jsou normální obyčejné), ale určitě nemůžou vybírat peníze za to, že je ten přístroj v budově, když já ho nevyužiju, nebo za to, že mi teoreticky mohou vzít krev, když mi ji zrovna neberou. Podle mě by neměli správně vybírat ani za ta zrcadla, pokud si nemůžu vybrat, jestli je chci. Je to přístroj za účelem provedení standardního pojišťovnou hrazeného vyšetření a náklady na přístroje (jejich amortizaci a údržbu, včetně sterilizace) jsou prostě v započtené v platbě. A kdo bych chtěl "luxusní" jednorázová, ať si je tedy platí. Ovšem pokud se lékaři nechce řešit sterilizaci, měl by to být správně jeho problém. Ale jak jsem psala, těch 50 Kč jsem nijak neřešila, 150 už mi taky přijde jako zlodějina.
Předchozí